Mai mult decât business, o poveste de suflet

 

Povestea din spatele Cofetăriei Verona este o poveste de familie, în care tradiția își spune cuvântul. Măiestria se învață în familie, cu atât mai mult cofetăria, care este o artă. A ști să creezi bucurie din gust și imagine implică suflet și creație, ceea ce Veronica și mama, Elena, au simțit de la bun început. Trecând testul timpului, într-un domeniu dinamic și divers, produsele cofetăriei au devenit oglinda tradiției și măiestriei acumulate prin lucrul cu mari maeștri cofetari. 

“Pentru noi Verona este prima casă şi nu a doua, pentru că cea mai mare parte a timpului ne-o petrecem aici. Ştim că am ajuns aici doar datorită vouă şi vă mulţumim pentru încredere. Ne dorim “să vă servim mereu dulce”.

Pastry chef & owner Cofetăria Verona 

Căsuța de turtă dulce – de la magie la realitate

“Când am renovat cofetăria ne-am gândit la un loc dulce, ca o căsuța de turtă dulce, care să atragă copiii și nu numai. Până și culorile au fost alese special pentru a stimula apetitul.“ 

 

Dincolo de afacere, Verona este despre o imagine a unei copilării cu tihnă, un loc cu copii colorând brioșe lângă un coș cu jucării distractive și educative. La Verona timpul se măsoară în clipe dulci și proiecte pentru zile aniversare. 

Verona, povestea unei cofetării făcute din iubire, este imaginea unei conexiuni puternice între o mamă pasionată de cofetărie și fiica ei, de profesie farmacist, care a ridicat afacerea la un alt nivel. Pentru că și dulcele e și mai dulce când are gustul copilăriei de odinioară. 

Reacția oamenilor la gustul unei prăjituri este ceva prețios. Iar pentru că tradiția se transmite printr-un gust cultivat, nu am deviat de la rețetele clasice, ținându-ne departe de ‘secretele’ moderne, care-ți iau ochiii. Am rămas la rețetele clasice și naturale. Pentru că bunul gust implică și sănătatea. 

Specializări

Veronica Gavrea este pastry chef certificat printr-o serie de specializări renumite. 

A început la Roma, unde a studiat timp de 4 luni la Italian Chef Academy, o școală faimoasă de formare alimentară, studiind de la chimie alimentară la reacții chimice între produse și analiză a tuturor tipurilor de gust. A urmat mai apoi o practică într-un restaurant cu o stea Michelin, apoi cursurile lui Antonio Bachour, unul dintre cei mai mari patiseri ai lumii pe partea de mousse-uri, entremet-uri și monoporții. 

A urmat cursuri de specializare cu Diego Lozano, chef brazilian cu specializare în dulciuri cu ciocolată, masterclass în patiserie franțuzească cu Johan Martin, la Kica Academy din Kiev și masterclass de ciocolaterie cu Amaury Guichon, unul dintre campionii lumii în ciocolaterie. 

Plus cursuri de ciocolată și cofetărie cu renumitul cofetar italian Riccardo Magni. Nici decoratul torturilor nu a rămas mai prejos, urmând workshop-uri pentru decorarea torturilor de nuntă cu rusoaica Olga Peniova. 

Istoric

Istoricul Verona începe cu istoricul merdenelelor atât de apreciate în rândul clienților fideli. Poveste începe cu un laborator propriu, născut în 1999 și cu cele cel puțin 50 de încercări de formule pentru a obține merdeneaua care ne-a adus faimă. Rețetă luată din rețetarul din 1963, baza prăjiturilor Verona și cartea cărților în domeniul rețetelor tradiționale de patiserie, merdenelele au ajus un brand local Verona și un produs cunoscut în tot orașul ca fiind unic. Dar să nu uităm un detaliu: calitatea materiei prime. În plus, Verona susține producția locală: brânza e adusă doar de la producători locali, din zonele de deal și munte. 

Tradiție și sustenabilitate locală sunt principii cheie pentru cofetăria Verona. Povestea merdenelelor este povestea unui patiser cu care s-a lucrat la forma finală a merdenelelor de acum pâna la pensionare. A urmat un alt patiser care învățat secretul acestor bijuterii culinare. Povestea merge mai departe.